Wnioski o stypendia do 12 września

2022/09/08 09:53 Wnioski o stypendia do 12 września

Jeszcze tylko przez kilka dni zdolni uczniowie ósmych klas szkół podstawowych oraz szkół średnich mogą aplikować o stypendia w ramach ósmej edycji programu "Primi inter Pares". Termin przyjmowania zgłoszeń upływa 12 września.

Na utalentowaną i zanagażowaną społecznie młodzież czeka w tym roku 50 stypendiów - 20 z nich otrzymają najzdolniejsi uczniowie VIII klas szkół podstawowych, a 30 uczniowie szkół ponadpodstawowych z powiatu włocławskiego.

Fundacja ANWIL już ósmy rok z rzędu dofinansuje rozwój indywidualnych uzdolnień nastolatków. Na wsparcie finansowe mogą liczyć osoby mogące pochwalić się doskonałymi wynikami w nauce, wybitnymi osiągnięciami sportowymi i artystycznymi, a także mające na swoim koncie aktywności wolontariackie. Młodzi ludzie mogą ubiegać się o stypendium w kwocie 200 zł (uczniowie VIII klas szkół podstawowych) i 300 zł (uczniowie szkół ponadpodstawowych), które każdego miesiąca, w roku szkolnym 2022/2023, przekaże im Fundacja.

Nazwa programu stypendialnego „Primi inter Pares” (pierwsi wśród równych sobie) nie jest  przypadkowa, ponieważ o stypendium Fundacji mogą ubiegać się uczniowie, którzy w poprzednim roku szkolnym, osiągnęli średnią ocen co najmniej 4.8 i mogą pochwalić się pozaszkolnymi osiągnięciami. Szczegółowe zasady zawarte są w regulaminie.

Wzór wniosku stypendialnego.